اطلاع‌رسانی فوری و مستمر، رمز آزادی زندانی سیاسی

اطلاع‌رسانی درباره بازداشت باید در اولین فرصت و مهم‌تر از آن به طور مداوم صورت گیرد و هنگامی آغاز شود که هنوز از لحاظ قانونی امکان تغییر در نتیجه پرونده وجود دارد. اگر خانواده یا خود زندانی در اثر فشار بازجویان یا امید به وعده‌های آن‌ها٬‌ اطلاع‌رسانی را تا زمانی که پرونده تمام مراحل قضایی اعم از تجدیدنظر و اعاده دادرسی و غیره را طی کرده و برای اجرا فرستاده شده به تعویق بی‌اندازند٬‌ در این مرحله کار خبری نمی‌تواند تاثیر چندانی بر پرونده داشته باشد.
آزادی امین انواری یک ماه پس از بازداشت او، یکی از نمونه‌های تاثیرگذاری مثبت اطلاع‌رسانی به موقع و مداوم از سوی خانواده است. در شرایطی که ماموران امنیتی خانواده امین انواری را برای عدم خبررسانی در مورد شرایط او به شدت تحت فشار گذاشته بودند و بارها مادر و برادر ۱۷ ساله او را تهدید کردند٬ استمرار اطلاع‌رسانی از سوی خانواده و مصاحبه با رسانه‌ها توانست شرایط او را تغییر داده و منجر به آزادی این زندانی سیاسی شود. در حالی‌که ماموران امنیتی و مقامات قضایی با ممانعت از ملاقات امین انواری با مادرش، توقف اطلاع‌رسانی و عدم حضور در تجمعات اعتراضی خانواده‌های زندانیان سیاسی را شرط اجازه ملاقات اعلام کرده بودند، فرح بخشی، مادر امین انواری با نپذیرفتن این وعده‌ها، تا آزادی پسرش به کار رسانه‌ای و حضور در اعتراضات ادامه داد.
در بسیاری از موارد، زمانی که کمپین‌های عمومی برای تغییر حکم و نجات جان افراد به نتیجه مطلوب نمی‌رسد تمام انتقادات متوجه فعالان مدنی و فعالان کمپین می‌شود در حالی‌که دراغلب موارد اطلاع‌رسانی در چنین پرونده‌هایی تنها پس از گذراندن تمام مراحل قضایی و به فاصله کوتاهی پیش از اجرا صورت گرفته است. اطلاع‌رسانی صحیح و به‌موقع توسط خانواده‌ها اگرچه فشار و تهدید مضاعف از سوی بازجو را به دنبال داشته باشد می‌تواند موجب تغییر مثبت و قابل توجه در وضعیت فرد شود.


رادیو زمانه: امین انواری به قید وثیقه آزاد شد
http://www.radiozamaneh.com/244294
بی‌خبری و محرومیت از ملاقات به‌خاطر دادخواهی
http://on.fb.me/1MyBlqZ