پاسخ دستگیری:
یکی از مهمترین کارهایی که یک محکوم علیه بعد از دریافت ابلاغ باید انجام دهد، این است که در مهلت قانونی نسبت به حکم صادره اعتراض نماید. در مورد شما هرچند که مطابق قانون حکم باید بصورت کتبی به شما ابلاغ میشد، اما با توجه به شرایط پیشآمده و نداشتن نسخهای از رای دادگاه همچنان میتوانید به رای صادره اعتراض کنید. برای این منظور، جهت جلوگیری از پایان یافتن مهلت مقرر و قطعی شدن حکم لازم است هر چه سریعتر درخواست تجدید نظر خود را به دادگاه صادرکننده رای ارایه کنید. این درخواست را میتوانید روی کاغذ معمولی با ذکر مشخصات خود، شماره پرونده ، شماره شعبه، نام قاضی رسیدگیکننده و ذکر آخرین روز حضور در دادگاه نوشته و تصریح کنید که نسبت به حکم شفاهی ابلاغ شده اعتراض و درخواست تجدیدنظر دارید.
با توجه به اینکه شما هم اکنون در زندان هستید و مراجعه به شعبه دادگاه انقلاب جهت تحویل و ثبت درخواست تجدید نظرخواهی برایتان مقدور نیست، میتوانید درخواست خود را به مسئولین زندان تحویل دهید. مطابق مواد ۱۹۸ و ۲۰۳ آييننامه اجرايی سازمان زندانها و اقدامات تامينی و تربيتی كشور، مصوب ۱۳۸۴ درخصوص حق زندانیان در ارسال مراسلات به خانواده، بستگان، وکیل، مراجع قضایی و مقامهای رسمی کشور، مسئولین زندان موظف هستند نسبت به ثبت مراسلات در دفاتر ویژه و ارسال آنها اقدام کنند. فراموش نکنید پس از ثبت درخواستتان، حتما رسید دریافت کنید.
در خصوص مرجع و مهلت تجدید نظر هم لازم به توضیح است به استناد ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۴، مرجع تجديد نظر آرای دادگاههای عمومی و انقلاب هر حوزه قضایی، دادگاه تجديد نظر همان استان اعلام شده و برای احکام کیفری مهلت ۲۰ روز از زمان ابلاغ تعیین شده است. بنابراین شعبه رسیدگیکننده دادگاه انقلاب مکلف است پس از وصول درخواست و ثبت آن، پرونده را به همراه درخواست شما به دادگاه تجدید نظر ارسال کند. دادگاه تجدید نظر به پرونده شما مجددا رسیدگی و اقدام به صدور حکم خواهد کرد. در این مرحله چنانچه مایل به گرفتن وکیل هستید میتوانید برای این کار اقدام کنید. وکیل شما میتواند با ارایه لایحه دفاعی تکمیلی، در مرحله تجدید نظر وارد عمل شود.
مطابق قانون آیین دادرسی کیفری، ایام بازداشت شما در زندان (قبل از محکومیت) باید محاسبه و از زمان محکومیت شما کسر شود.
کانال تلگرام دستگیری را دنبال کنید:
https://telegram.me/Dastgirii